La Liga

Ishod rasprave u Barseloni: Sporting odbijen, Vitor Roke ide na pozajmicu u Betis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 19:02
Sportski direktor Barselone Deko veruje u kvalitet Vitora Rokea Guliver
Sportski direktor Barselone Deko veruje u kvalitet Vitora Rokea

Luta Barselona poslednjih nekoliko sezona i sa klupskom politikom i sa kadrovskim rešenjnima. Mladi Brazilac Vitor Roke spremao se da napusti Kamp Nou i za oko 30 miliona evra ode u Sporting iz Lisabona, da bi se onda dogodio preokret - Katalonci sad ne žele da ga prodaju.

Vodila se duga rasprava u sportskom sektoru Katalonaca, prenosi "Marka" i odlučeno je da se Roke ne prodaje već da ode na jednogodišnju pozajmicu. I to u Betis iz Sevilje sa kojom se vrše poslednji pregovori.

 

 

Ponuda iz Lisabona vredna skoro 30 miliona evra popunila bi klupsku kasu i donela licencu oko registracije novih igrača. Odluka je, dakle, ekonomski nepovoljna po klub, ali je sportskog aspekta dugoročnija jer većina, pre svih sportski direktor Deko veruju da Vitor Roke ima izuzetan potencijal i da će ga i pokazali.

Betis je izabran zbog dobrih odnosa, ali i prostora koji će igrač dobiti. Platni fond se rasteretio odlaskom Ilkaja Gundogana u Siti i Rokea u Betis, ali nije dovoljno da se registruje Dani Olmo. Klub mora do petka da proda Mikaila Fajea. Zainteresovani su Lil, PSV i Ren.