La Liga

Konor Galager konačno postao igrač Atletika: Feliks u Čelsi, Englez iz Londona u Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 16:08
Konor Gačager, fudbaler Čelsija, završio transfer u Atletiko Guliver/AP Photo/Martin Meissner)
Konor Gačager, fudbaler Čelsija, završio transfer u Atletiko

Konor Galager prošao je lekarske preglede i trenirao neko vreme u Madridu, ali je tek danas zvanično postao novi fudbaler Atletika. Zbog toga što je konačno prevaziđena prepreka zvana prekoračenje limita za plate igrača.

U "prevodu" Žoao Feliks je iz istog prestoničkog španskog kluba otišao u Čelsi i smanjio budžetske obaveze "jorgandžija", pa je mogao biti realizovan transfer reprezentativca Engleske vredan 42.000.000 evra. 

Potpisani ugovor orošen je na pet godina, pa bi 24-godišnji Ostrvljanin svoje najbolje igračke godine trebalo da provede u jednom od tri najvećena kluba La Lige. Možda već od meča s Đironom u predstojećem, drugom kolu prvenstva.

 

 

Zanimljivo, ovaj centraln vezista je tek drugi Englez u istoriji Madriđana, a nogu je 2019. godine povukao Kiran Tripije, na kog je potrošeno 22.000.000 evra za obeštećenje. Inače, Galager je ceo svoj dosadašnji fudbalski vek proveo an "Stamford Bridžu", odakle mu je ispraćen s najlepšim željama u daljoj karijeri. 

Pre njega u Atletiko, ovog leta, stigli su još Hulijan Alvarez iz mančester sitija, Robin Le Norman (Real Sosijedad) i Aleksander Serlot iz Viljareala, koji je stigao da bude strelac protiv bivšeg tima na premijeri nove La Lige.