La Liga

Anćeloti ne paniči posle remija Reala: Izgubili smo balans, naučićemo iz ovog meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 08:29
Karlo Anćeloti ističe da je Real timski podbacio u defanzivi Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla
Karlo Anćeloti ističe da je Real timski podbacio u defanzivi

Superkup Evrope je u vitrinama Reala, prvi od sedam mogućih trofeja je osvojen u Varšavi pre nekoliko dana, ali start sezone u Premijer ligi nije bio očekivan za šampiona. Samo remi sa Majorkom, uz očigledan gubitak energije, svežine u poslednjih pola sata mogli su i skuplje da koštaju.

Trener Karlo Anćeloti ne paniči posle prve premijere sa "kraljevskim klubom" u kojoj nije osvojio sva tri boda.

"Nismo srećni, moglo je mnogo bolje. Ne želim da se pravdam, možemo da naučimo mnogo iz ovog meča jer je jasno gde su nam se javili problemi. Dobro smo ušli u meč, želeli smo i drugi gol, a u nastavku smo izgubili balans i mogli da budemo poraženi", rekao je Anćeloti.

 

 

Ta neravnoteža je uslovila rupe u defanzivi.

"Mi smo napadačka ekipa i odbrambeni balans je osnovni deo. Odbrambeni aspekt nije bio dobar, bilo nam je teško da osvojimo loptu, da izvršimo pritisak. Kada govorim o defanzivnom aspektu, govorim pre svega o kolektivnom zalaganju".

Zakazao je tim, bio je jasan Anćeloti.

"Nismo imali fizički ili psihološki problem, već je reč o kompenzaciji na terenu. Ravnoteža se nalahzi kod igrača koji isto misle kada je potrebno povratiti posed lopte. Moraju svi zajedno. Majorka je odigrala odličnu utakmicu i bila bolja od nas. Znamo gde nismo bili dobri i to se mora ispraviti", zaključio je Anćeloti, koji u narednim mečevima neće moći da računa na Mendija jer je levi bek bespotrebno zaradio crveni karton na samom kraju.