La Liga

Real dolazak Mbapea naplaćuje kroz dresove, ali i skupljim kartama: Značajan rast cena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 15:30
Kilijan Mbape, fudbaler Reala, uticao na povišicu cenu ulaznica za mečeve madridskog tima Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic)
Kilijan Mbape, fudbaler Reala, uticao na povišicu cenu ulaznica za mečeve madridskog tima

Da li novcem iz sopstvenog budžeta ili kroz pozajmice, tek madridski Real se ugovorom s Kilijanom Mbapeom obavezao da sjajnom pojačanju iz Pari Sen Žermena (nezvanično) isplaćuje 40.000.000 evra godišnje, plus razne premije i bonuse, u slučaju da konkretnim brojkama premaši projektovane efekte njegovog dovođenja ovog leta. I to će na svojoj koži, izgleda, osetiti i navijači aktuelnog prvaka Evrope.

Bez obzira što se dresovi reprezentativca Francuske prodaju kao alva, deo tih para verovatno će biti vraćen kroz nove, više cene ulaznica za mečeve "kraljevića" u nastupajućoj sezoni La Lige i Lige šampiona.

 

 

Ne malo skuplje, obzirom na to da ulaz na prvi meč prvenstva 2024/25, na "Santijago Bernabeu" protiv Valjadolida 25. avgusta, košta između 95 i 210 evra, dok je do pre nekoliko meseci za najeftiniju kartu trebalo izbrojati 55 evra. 

Logično, poskupele su i sezonske ulaznice, čija najmanja cena iznosi 650 evra. Sedišta s boljim pogledom sada staju 1.650 evra, što je povišica od 150 evra u odnosu na takmičarsku 2023/24. u kojoj je Real ponovo zaseo na tron La Lige.

U međuvremenu je osvajač rekordnog broja kontinentalnih kruna (14), ponovo uzeo trofej UEFA Superkupa, pošto je u istom savladao Atalantu. U kom je Mbpabe, posle samo nekoliko zajedničkih treninga sa ekipom, debitovao golom.