La Liga

Sada i zvanično: Alvarez je nova "haubica" Atletiko Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 17:35
Hulijan Alvarez je sa Sitijem osvojio Ligu šampiona, dve Premijer lige i mnoga druga odličija Guliver/AP Photo/Jon Super
Hulijan Alvarez je sa Sitijem osvojio Ligu šampiona, dve Premijer lige i mnoga druga odličija

Argentinski fudbaler Hulijan Alvarez novi je član Atletika, saopštio je danas madridski klub. Kako je istaknutp, 24-godišnji Alvarez je sa čelnicima Atletika potpisao petogodišnji ugovor.

Španski i engleski mediji tvrde da je Argentinac plaćen 75 miliona evra u kešu, plus potencijalnih 20 kroz bonuse. Alvarez je u prethodne dve sezone za Mančester Siti u svim takmičenjima dao 36 golova i imao 18 asistencija na 103 utakmice.

Aregnetinski fudbaler se preko društvenih mreža već pozdravio sa saigračima u svojim sada već bivšim klubom. 

"Danas se opraštam od ovog predivnog kluba prepun različitih emocija. Bile su to dve veoma posebne godine. Za to vreme, odrastao sam i naučio mnogo kao igrač i kao osoba. Upravi i stručnom štabu kluba se zahvaljujem na poverenju i podršci. Vaša učenja i vizije su mi pomogle da se razvijem na sjajan način. Mojim saigračima hvala za svaki momenat koji smo podelili, za trud i posvećenost na treningu i na svakoj utakmici", istakao je Alvarez i nastavio u istom tonu: 

 

 

"Mnogo sam naučio od vas i sa sobom nosim uspomene i prijateljstva koja će trajati zauvek. Navijačima se zahvaljujem iz sveg srca za veliku podršku i što ste učinili da se osećam kao kod kuće od prvog dana. Zauvek ću biti ponosan što sam bio deo ove porodice. Mančester siti će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Želim vam uspešnu budućnost i nastaviću da podržavam klub gde god da sam"

Siti ga je 2022. godine platio River Plati 20 miliona evra. U dresu "građana" osvojio je Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, dve Premijer lige i jedan FA Kup.

Novi član Atletika je za Argentinu dao devet golova na 36 utakmica, a sa državnim timom je bio svetski prvak 2022. godine i pobednik Kopa Amerika prošlog meseca.