La Liga

Dani Karvahal u epizodi "209 dana bez poraza"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 14:45
Dani Karvahal je ima berićetan maj, jun i jul Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Dani Karvahal je ima berićetan maj, jun i jul

Real Madrid se sprema da 14. avgusta (21.00, TV Arena 1 Premium) odigra meč za trofej Superkupa Evrope protiv Atalante u Varšavi, a Dani Karvahal, bek kraljevskog kluba nada se da to neće biti i kraj njegove serije od 209 dana bez poraza.

Naime, od 18. januara ove godine i poraza od Atletiko Madrida, jedan od najboljih bekova sveta na 26 mečeva zna samo za uspehe: sa Realom je na 20 susreta (12 pobeda, osam remija) osvojio Primeru i UEFA Ligu šampiona, a sa Španijom je na šest mečeva osvojio UEFA EURO 2024. u Nemačkoj.

 

 

U međuvremenu je postigao dogovor sa klubom o novom ugovoru i sada će u Varšavi pokušati da osvoji 26. trofej u dresu Reala i izjednači se Naćom Ernandezom koji je napustio klub. Podizanje pehara značiće samo da Luka Modrić ostaje sa 27 trofeja ispred njega.

Sa šest UEFA Liga šampiona, koliko imaju Pako Hento, Toni Kros, Luka Modrić i Naćo, Karvahal ima i četiri Superkupa Evrope. A, onaj prvi 2016. godine ostao je upečatljiv jer je baš on golom u 119. minutu, posle meaestralnog solo prodora, doneo trofej Realu protiv Sevilje na stadionu Lerkendal u Trondhajmu.