La Liga

Atletiko u centru pažnje: Alvarez sleteo na preglede, Omoridionov transfer u Čelsi propao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 09:26
Samu Omorodion je sa Španijom osovjio zlato u Parizu Tanjug/AP Photo/Moises Castillo
Samu Omorodion je sa Španijom osovjio zlato u Parizu

Na 15 dana od starta Primere, trener Atletiko Madrida Dijego Simeone imao je samo jednog napadača na raspolaganju i to onog koga ne želi u timu - Žoao Feliksa.

Pet dana pre početka španskog šampionata, Simeone ih ima čak četvoricu! Stigli su Aleksandre Serlot, jutros je u Madrid sleteo Hulijan Alvarez, kapitalac od 70 miliona evra iz Mančester sitija, propao je transfer Samua Omoridiona u Čelsi, a tu je i Žoao Feliks.

Omoridion se tužan vratio iz Londona jer je Čelsi počeo da menja i uslove transfera i njegovu platu po angažovanju Pedra Neta. To se nije svidelo "španskoj strani", pa su pregovori obustavljeni, mladi španski osvajač olimpijskog zlata iz Pariza se vratio u matični klub.

 

 

Međutim, Atletiko ne želi da se ovim neuspešnim pregovorima obustavi transfera Konora Galagera iz Čelsija u redove "jorgandžija", te je ponudio Žoao Feliksa. Portugalac je već imao jednu soldinu epozodu od šest meseci u timu Čelsija (proleće 2022/23), koji ga na kraju nije otkupio.

 

 

Sve je sada na Žoao Feliksu, koji zna odavno da za njega nema mesta u crveno-belom dresu. Madriđani imaju ponudu Aston Vile (32 miliona evra), Feliks je prihvatio odlazak kod Unija Emerija i sada su se okolnosti promenile jer klub želi da on ode na "Stamford Bridž". Portugalac je na potezu, a do daljeg u Madridu od četvrtka čeka rasplet Galager koji ima potpisan ugovor sa klubom, ali ne i TMS klubova o kupoprodaji.