La Liga

Barsin prvi kapitalac: Olmo stigao na "Kamp Nou"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 19:04
Dani Olmo je prešao na Pirineje iz RB Lajpciga. RB Leipzig
Dani Olmo je prešao na Pirineje iz RB Lajpciga.

Fudbaleri Barselone i dalje ne deluju dovoljno snažno za napad na La ligu i Ligu šampiona. Ipak, moraju makar zadržati korak za madridskim rivalima, koji su respektabilno doveli Aleksandra Serlota, (uskoro i Hulijana Alvarezea) i najzvučnije, Kilijana Embapea. 

Stoga je "blaugrana" rešila da se aktivira i konačno ozvaniči prvi veliki posao leta. Naime, Dani Olmo, doskorašnji igrač RB Lajpciga znanično će igrati pod komandom Hansija Flika u Kataloniji. Svakako da nekadašnji igrač Dinamo Zagreba nije tim, te da će biti potrebno još dosta glancanja i opravki kako bi Barsa zaličila na nešto iz 2014. godine, ali Olmo je odlična početak. 

 

 

Španski mediji govore da se radi o otkupnoj klauzuli od 60 miliona evra, ali se ne slažu oko toga koliko će nemci inkasirati kroz bonuse, a koliko kroz zagarantovano obeštećenje. U zavisnosti od toga da li čitate Marku ili Mundo, možete videti da će suma varirati između 55 i 47 miliona evra, a da ostatak do 60 stiže kroz "nagrade". 

Kako ne bi došlo do nenadanih ostanaka, Barselona je rešila da mu zalepi cenu otkupa od 500 miliona evra, i ugovorom do 2030. godine. 

Dani Olmo je do 2014 bio član čuvene La Masije, da bi onda potom karijeru gradio kroz Zagreb i Lajpcig. Sada je ponovo stigao na mesto u kome je sve počelo, a sve sugeriše da bi ovaj put moglo biti znatno uspešnije.