La Liga

Tango argentino Simeonea doneo "pauka": Hulijan Alvarez nova "devetka" Atletiko Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 20:26
Hulijan Alvarez stiže kod Simeonea u Atletiko Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Hulijan Alvarez stiže kod Simeonea u Atletiko

Dolazak Kilijana Mbapea u Real Madrid je sigruno top transfer ovog leta (i ne samo ovog), a mesto broj dva zauzima Atletiko Madrid koji je uspeo na volšeban način da izdejstvuje transfer Hulijana Alvarezam iz Mančester sitija, prenosi "Marka". I donosi detalje.

Proradila je argentinska veza Čola Simeonea i Alvareza, klub i igrač su odigrali dobru partiju šaha sa Pepom Gvardiolom i postignut je dogovor dva kluba o transferu vrednom 70 miliona evra (plus 20 potencijalno kroz bonuse). I tako su "jorgandžije" uspele da se "pokriju" jednim od najdarovitijih napadača iako je samo pre sedam dana izgledalo da će teško pronaći klasu od špica posle odlazaka Alvara Morate i Memfisa Depaja. Prvo su doveli Serlota iz Viljarala, a onda i Alvareza!

Ono što je delovalo kao utopija, jer je Alvarez za samo tri-četiri godine profi karijere postao igrač koji je osvojio svaki mogući trofej sa klubom (Boka Juniors, Mančester siti) i sa selekcijom Argentine (dve Kopa Ameriike i SP), danas je bomba prelaznog roka. Kako?

 

 

Prvo, Alvarez je postao nezadovoljan statusom 12. igrača u Sitiju. Na tu kartu je igrao Atletiko nudivši mu ulogu prve zvezde, što će on sigurno i postati. Zatim, najmlađi Dijegov sin Đulijano je na Olimpijskim igrama u Parizu dodatno ubedio Alvareza da je Atletiko pravi izbor. Uz to je Hulijan iskoristio i medije da stavi do znanja Pepu Gvardioli da je nezadovoljan statusom u Sitiju.

Usledio je kontakt Simeonea i Gvardiole, a s obzirom na to da Španac ne želi nezadovoljne u klubu, tu su i počeli pregovori koji su završeni sinoć u Hong Kongu sa pozitivnim ishodom po argentinskog napadača, Atletiko, a verovatno i Siti.

Atletiko je sa dolascima Robina Le Normana (Sosijedad, 34,5 miliona evra), Aleksandera Serlota (Viljareal, 32 mil. evra) i Hulijana Alvareza (Siti, 70 mil. evra), ozbiljno pojačao tim. A, tu nije kraj renoviranja crveno-belih sa Vande Metropolitano stadiona.

Sledi oficijalni deo, dolazak u Madrid, potpis ugovora, promocija...