La Liga

Kraj sage: Niko Vilijams ostaje u Atletik-u za narednu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2024 15:35
Niko Vilijams ostaje na "San Mamesu" Guliver/Photo Felipe Mondino
Niko Vilijams ostaje na "San Mamesu"

Kraj sage, pre nego što se i zahuktala: Niko Vilijams saopštio je upravi Atletik Bilbaoa da neće da napušta klub ovog leta. Kada se priključio pripremama Baskijaca za novu sezonu, mlađi od braće Vilijams je saopštio konačn u odluku tako da su odahnuli u Atletik-u, a razočarali su se u Barseloni i Pari sen Žermenu.

Španska "Marka" tvrdi da postoje četiri razloga za ovu odluku. Prva je sportska, jer Niko i njegova porodica smatraju da sa 22 godine najbolje može da se razvija u poznatoj sredini. Bilbao će igrati Evropu i to je dovoljno jak razlog za ostanak.

Novac nije presudan kod Vilijamsa. PSŽ nudi duplo veću platu nego što je ima u Atletik-u, Barselona nešto manje, ali u Baskiji postoji dobar sistem nagrađivanja i napredovanje "po klasama". Osvajač UEFA EURO sa Španijom je već u najvišoj klasi po zaradama u klubu.

 

 

Treće je privrženost klubu. Kako prenosi "Marka", Bilbao je za Nika, ali i njegovog starijeg brata Injakija bio više nego trening centar. Bio im je drugi dom i klub osećaju kao porodicu.

Na posletku je vera u njihovog menadžera Feliksa Tainte i Huana Ohage. A, njih dvojica nikad se nisu ogrešili o Vilijamsove, smatraju da je za obojicu najbolje da ostanu bar još godinu dana na "San Mamesu".