La Liga

Rajković se zvanično preselio na Bliski istok: Saudijci ga predstavili kao viteza!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 17:36
Srpski čuvar mreže će provesti tri godine u Saudijskoj Arabiji X.com / Al-Ittihad Club
Srpski čuvar mreže će provesti tri godine u Saudijskoj Arabiji

Nije se dugo čekalo - Predrag Rajković postao je i zvanično novi golman Al-Itihada. Posle par nedelja medijski ispraćenog transfera u povoju, klub iz Saudijske Arabije je uspeo dogovoriti sve uslove sa Majorkom u čuvarem mreže reprezentacije Srbije, i danas je ga je predstavio kao novog člana tima. 

Naime, domaći mediji pišu da je u pitanju posao vredan 11,5 miliona evra, dok će Rajković navodno zaraditi 30 miliona evra za tri godine na Bliskom istoku. 

Prilično se Al-Itihad potrudio oko videa kojim je objavljen transfer, tako da je srpski golman prikazan u viteškom oklopu sa tigrom iza sebe. Čitav snimak možete pogledati ispod. 

 

 

Zadnja linija "orlova" je praktično cela dobila nagradu za nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, na kojem je naš tim primio tek dva gola, izgledao prilično čvrsto u odbrani. Nikola Milenković je tako pojačao Notingem Forest, Strahinja Pavlović Milan, a sada je i nekadašnji golman Crvene zvezde dobio bogatu "vreću" za odličnu predstavu. 

U svojoj karijeri je pored aktuelnog šampiona Srbije, branio i za Jagodinu. U inostranstvu je igrao za Makabi Tel Aviv, Majorku i Rems, a upravo će francuski klub zaraditi 30 odsto novca od ukupnog transfera Rajkovića u Al-Itihad. 

Podsećamo, Saudijci su prvobitno u svojim redovima želeli Edersona, čuvara mreže Mančester sitija. Ipak, Pep Gvardiola nije bio vičan puštanju svog golmana, tako da je zalepio cenu od 100 miliona, što čak ni klub sa Bliskog istoka nije bio voljan da plati, tako da se okrenuo jeftinijim varijantama.