La Liga

Flik je rekao ne: Kante je (za sada) "prestar" za Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 19:59
Nekadašnji fudbaler Čelsija ne vidi sebe više u Saudijskoj Arabiji Guliver
Nekadašnji fudbaler Čelsija ne vidi sebe više u Saudijskoj Arabiji

Barselona i dalje prilično sporo formira tim za narednu sezonu. Hansi Flik je po dolasku najavio da želi od katalonskog kluba napraviti konkurentnog takmičara za titulu u španskom prvenstvu, a ujedno i u Ligi šampiona, ali dolazni transferi za sada sugerišu nešto drugačiju priču. 

Trenutno je stigao samo Pau Viktor iz Đirone, a očekuje se da do kraja leta vidimo još dva nova imena na stadionu "Kamp Nou". Vreme polako ističe, a "Blaugrana" nema mogućnosti da bude previše izbirljiva, ali mora se priznati da na momente deluje kako neki ljudi u klubu nisu toga svesni. 

Naime, jedno od imena koje se dovodilo u blisku vezu sa Barsom je Engolo Kante. Francuski internacionalac se dopao kao opcija sportskom sektoru, ali je reč novopromovisanog stručnjaka konačna, a on je rekao - Ne! Kako prenosi Mundo Deportivo, Nemac ne želi u svojim redovima gomilati igrače u poznim igračkim godinama, a nekadašnji fudbaler Čelsija to jeste.

 

 

Istina, niko ne može osportiti da su 33 leta nezavidne godine za travnatu podlogu, ali omaleni veznjak je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pokazao da mu sezona u Saudijskoj Arabiji nije naudila ni najmanje, te da je i dalje kadar za Ligu šampiona. 

Kada već govorimo o Kanteovoj situaciji, on je svojim agentima već izrazio želju za povratak na Stari kontinent, s obzirom da se nije dobro aklimatizovao na živou na Bliskom istoku. Naglasio je i potrebu za nastupanjem na najvišem mogućem nivou, a La liga, uz elitno evropsko takmičenje, to svakako jeste. Međutim, svetski šampion sa Francuskom će još malo morati da sačeka na povratnu kartu za "lige petice".

Nikoga ne bi začudilo da ona kasnije ovog leta stigne baš od Barselone, naročito ako uzmemo u obzir da su im opcije sužene, a vreme otkucava. Kazaljke na satu i manjak listova na kalendaru bi i te kako mogli ukazati Fliku da više nije 2014. godina i da Katalonci nisu "mečka" na tržištu. 

Podsećamo, Engolo Kante je prošlog leta iz Čelsija otišao u Al-Itihad za stravničnu platu od 25 miliona evra. Ipak, oigleda da ga novac nije zadovoljio, a cifre na računu nisu nadomestile nivo fudbala i manjak ustaljenog evropskog života.