La Liga

Barselona poslala ponudu za Danija Olma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 08:45
Dani Olmo silno želi povratak na "Kamp Nou" Guliver/Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images
Dani Olmo silno želi povratak na "Kamp Nou"

Barselona je izgleda pronašla novac za ovaj prelazni rok, pa je krenula u akciju a prvi pik je povratak Danija Olma na "Kamp Nou". Za dete kluba, Katalonci su poslali zvaničnu ponudu RB Lajpcigu: 55 miliona evra, plus 7 miliona evra u mogućim bonusima.

Pre toga, Katalonci su postigli dogovor sa španskim reprezentativcem. Ugovor bi bio potpisan do juna 2030. godine, uz uslove za platu koju je prihvatio sam igrač.

Olmo je sebi odavno zacvrtao povratak na "Kamp Nou" odakle je nemarno pušten kao kadet 2014. godine u Dinamo iz Zagreba. Na "Maksimiru" se fudbalski dokazao, a i 2020. godine doneo je klubu 29 miliona evra, koliko je iznosio transfer u RB Lajpcig.

U nemačkom klubu je odigrao 148 mečeva, uz 29 golova i 34 asistencije i danas sa 26 godina postgao je igrač koji uvek napravi neku razliku na terenu. Na UEFA EURO je startovao kao rezerva, ali je postao jedan od ključnih igrača na putu do četvrte titule prvaka Evrope.

Ugovor sa Lajpcigom ga vezuje do juna 2027. godine, nemački klub je od Mančester sitija dobio bolju ponudu, ali na kraju se pita igrač. A, Dani Olmo, ako je suditi po španskim medijima, silno želi da se vrati kući.