La Liga

Rajković na korak do Saudijske Arabije: Detalji dele srpskog golmana i Al-Itihad

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 18:15
Predrag Rajković napustiće Majorku najverovatnije ovog leta Guliver
Predrag Rajković napustiće Majorku najverovatnije ovog leta

Srpski reprezentativni golman i doskorašnji čuvar mreže Majorke, Predrag Rajković, nalazi se u poodmaklim pregovorima sa klubom iz Saudijske Arabije, Al-Itihadom, prenosi pouzdani Fabricio Romano. 

Sve je počelo nakon što je dogovor pomenutog kluba i golmana Mančester sitija, Edersona, pao u vodu. Naime, Brazilac je u početku bio veoma zagrejan za odlazak na Bliski istok. Ipak, "građani" nisu takko mislili, tako da su zalepili ogromnu cenu od oko 60.000.000 evra.

Ne bi bilo čudno da su Saudijci platili tu sumu, ali su ovaj put rešili da delaju racionalno i potraže "budžetske" opcije. Izbor je pao na našeg Predraga Rajkovića. Naime, njegova cena će biti oko šest puta manja, a načelni dogovor sa Majorkom je praktično postignut.

 

 

Ostalo je da se samo utanče detalji sa fudbalerom, odnosno dorade isti sa klubom sa Baleara, i Srbija će dobiti još jednog reprezentativca na Bliskom istoku. 

Spekulisalo je da su iz Majorke prethodno imali ponudu od četiri miliona evra od Đenove (uz bonuse od 2,5), ali da su takav predlog odbili, ispostaviće se mudro. Takođe, i Italijani nisu na gubitku, obzirom da su sada u poodmaklim pregovorima sa Davidom de Heom. Što se tiče Španaca, takođe će 30 odsto od transfera otići u Rajkovićev bivši klub Rems, tako da je dobro što su sačekali izdašniju ponudu.