La Liga

Niko Vilijams jasan: Ostanak u Bilbau ili transfer u Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 18:57
Niko Vilijams i Lamin Jamal i leto provode zajedno Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Niko Vilijams i Lamin Jamal i leto provode zajedno

Niko Vilijams završava uskoro odmor na Sardiniji, pa Malagi i uskoro će se priključiti pripremama Atletik Bilbaoa za novu sezonu. Kako piše "Marka", španski krilni igrač je više nego jasan u pogledu prelaznog roka: ostanak na San Mamesu ili odlazak u Barselonu.

Od kada je produžio ugovor sa Atletik-om do juna 2027. godine klauzula za raskid je verijabilna, a ističe se da je sam igrač dva puta odbijao ponude Aston Vile, koja je želela da plati kluzulu i da mu da tri puta veću platu.

Posle osvajanja UEFA EURO i briljantnih partija, mlađi od braće Vilijams je postao meta Barselone, Pari sen Žermena i nekoliko klubova Premijer lige.

"Više od 90 odsto onoga što pročitate o Vilijamsu u medijima je izmišljeno", istakao je Unai Simon.

 

 

Tačno je da mu je PSŽ poslao unosnu ponudu, ali isto tako Vilijams želi da se priključi saigračima u Bilbaou mnogo pre nego što mu je rečeno (12. avgust). Isključio je telefon dok je na odmoru gde je nastavio druženje sa Jamalom i isplanirao je povratak u trenažni proces kako ne bi mnogo zaostajao za saigračima.

Barselona želi da ga upari sa Laminom Jamalom po krilnim pozicijama, međutim, trenutno ne može da zatvori finansijsku konstrukciju. Trener Hansi Flik ima svoju viziju sa krilom Bilbaoa, zna da bi timu dodao brzinu i ubojitost. Ali, za sada mora da se osloni na ono što ima.