La Liga

Posle Žirua, još jedan Francuz u Los Anđelesu? Grizman bi mogao u MLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 17:41
Grizman je jedan od najboljih igrača u istoriji Atletiko Madrida. Guliver/LGM Panoramic
Grizman je jedan od najboljih igrača u istoriji Atletiko Madrida.

Los Anđeles je ekipa sa najvećim fudbalskim ambicijama na severnoameričkom podneblju. Ove sezone je već stigao Olivije Žiru kao slobodan igrač iz Milana, a sada bi mu konkurencija mogao biti znatno mlađi i aktivniji reprezentativni kolega. 

U pitanju je Antoan Grizman, fudbaler Atletiko Madrida. Iako se još uvek ne nalazi u poznim igračkim godinama (33), Francuz ima krajnje pristupačnu otkupnu klauzulu u svom ugovoru koja iznosi 10 miliona evra, što je privuklo klub iz MLS.

Međutim, Grizman se takođe pita, a prošle sezone je pokazao da i dalje može doprinositi u Evropi. Sa 48 utakmica i 24 gola u svim takmičenjima, dokazao je da mu nije vreme za fudbalski "penzioni dom".

 

 

MLS liga je pak sve primamljivija fudbalerima, posebno onima na zalasku karijere. Čak i kada ne nudi ugovore poput onih u Evropi. Amerika zato nudi mnoštvo drugih poslovnih prilika i nije slučajno tamo imperiju sagradio Dejvid Bekam, niti su preko bare tek tako išli Zlatan Ibrahimović, a sada Lionel Mesi, Luis Suarez, Đordi Alba, Serhio Buskets, Lorenco Insinje…

Grizman je u svojoj karijeri, pored Atletika, nosio dresove Real Sosijedada, Barselone. Svojevremeno su ga u Kataloniji platili 120 miliona evra, ali se Francuz nije najbolje snašao, tako da je posle dve neplodonosne sezone, vraćen u Madrid na pozajmicu, a godinu dana kasnije i kao permanentni transfer. 

Vremena nema mnogo. Sekundarni prelazni rok za američke klubove (za kanadske je drugačiji) završava se 14. avgusta. Primarni je završni u aprilu, pred početak sezone.