La Liga

PSŽ želi Nika Vilijamsa: Novac nije problem, već odluka igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 16:30
Niko Vilijams je dao zeleno svetlo Barseloni Guliver/Photo Felipe Mondino
Niko Vilijams je dao zeleno svetlo Barseloni

Problemi oko transfera Viktora Osimena iz Napolija i cena od 130 miliona evra koju drži predsednik Aurelio De Laurentis, naterali su Pari sen Žermen da promeni strategiju i pokuša iz Atletik Bilbao da dovede Nika Vilijamsa.

Klauzula zua obeštećenje od 60 miliona evra manji je problem za šampiona Francuske. Prvo je potrebno nagovoriti španskog reprezentativca da uopšte pristane da karijeru nastavi u Francuskoj umesto u Barseloni.

Zna se dobro da je katalonski gigant rešio da spoji Lamine Jamala i Nika Vilijamsa po krilnim pozicijama i da su od igrača nezvanično dobili zeleno svetlo. Međutim, poznati finansijski problemi muče "blaugranu" i teško da mogu da plate Bilbau izlaznu klauzulu.

 

 

S obzirom na niz događaja ovog leta, posebno na relaciju koju su Jamal i Vilijams izgradili tokom UEFA EURO teško je verovati da će katarski petrodolari imati uticaj na odluku krilnog igrača Baskijaca. Čak ni Luis Enrike, pod čijom komandom je Vilijams igrao u selekciji Španije teško da će moći da odgovori Nika od ideje da obuče dres Barselone.

Realnije je da De Laurentis spusti cenu na 85-90 miliona evra i Nigerijca proda Parižanima jer od ovog transfera zavisi i dolazaka Romelua Lukakua podno Vezuva. Trener Antonio Kontre traži Belgijanca, čak je lično agitovao za njega, sve se dogovorio. Napoli želi skupo da proda Osimena jer je u njega uložio mnogo novca, platio ga je 75 miliona evra.