La Liga

Atletikov juriš na Dovbika: Čeka se odluka Đirone o obeštećenju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 22:16
Artem Dovbik pristaje na transfer u Madrid Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Artem Dovbik pristaje na transfer u Madrid

Atletiko Madrid je prodajom Alvara Morate i odlaskom Memfisa Depaja ostao bez klasičnog napadača i želi taj problem što pre da reši. Pored Niklasa Fulkruga, "devetke" Borusije iz Dortmunda, velika želja trenera Dijega Simeonea je drugi strelac prošlogodišnje Primere Artem Dovbik iz Đirone.

Madriđanima se činilo da će transfer Ukrajinca biti "pis of kejk" jer je igrač pristao na "jedan", Đirona je takođe prihvatila pregovore, zna se i da je izlazna klauzula 40 miliona evra ako dve strane ne budu mogle da se dogovore za nižu.

Ponuđena je suma od 30 miliona evra i ona nije bila prihvaćena od strane Đirone. Španski mediji istuču da se izgleda Siti grupa, koja se samo fiktivno povukla iz upravljačkog dela kako bi se klub takmičio u UEFA Ligi šampiona a ima uticaj, predomišlja u odluci da se proda Ukrajinac. Ili bar odugovlači dok ne nađe pravu zamenu za stasitog napadača koji ima sve što je potrebno za moderan fudbal, a koštao ih je pre godinu dana 7,75 miliona evra obeštećenja Dnjipru.

 

 

Atletiko je tako ostao da čeka i Đironu i Borusiju. Pitanje je samo koliko će imati strpljenja jer za svaki slučaj imaju izlazne kaluzule kod obojice koje mogu da plate i dovedu željena pojačanja.