La Liga

Luka Modrić emotivan: Real Madrid je za moju porodicu i mene dom, sve...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 20:32
Luka Modrić je najstariji igrač Reala koji je nastupio u La ligi sa 38 godina i 238 dana Real Madrid
Luka Modrić je najstariji igrač Reala koji je nastupio u La ligi sa 38 godina i 238 dana

Iako je u poznim godinama, Luka Modrić uspeo je ono što mnogi nisu - zavređivanje poštovanja uprava španskih klubova. Više puta smo videli kako igrači "po isteku roka trajanja" napuštaju ekipe u kojima su proveli čitave karijere, zato što klub ne smatra njihovo prisustvo za utilitarno. 

Ipak, sa jedne strane su svi ostali, a sa druge hrvatski vezista. Malo je takvih fudbalskih genija koji umeju ono što Luka pokazuje i sa 38 godina. Mora se priznati da je presedan, što će po svom odlasku, posle isteka poslednjeg produžetka saranje na još jednu sezonu, Modrić imati čak 39, i ozbiljno hitati ka 40-oj

Bilo kako bilo, pakleni biznismen Flotrentino Perez prepoznao je značaj nekadašnjeg igrača Totenhema i omogućio mu da karijeru završi tamo gde se afirmisao kao jedna od najvećih zvezda u istoriji ove igre - u Real Madridu. 

Sada se i Luka oglasio u intervjuu za sajt "los Blankosa" govorio o svom uspehu sa timom, kao i dugoročnoj karijeri koja će potrajati još jednu sezonu. 

"Od dolaska ovde, rastao sam i kao igrač i kao ličnost. Real Madrid mi je pomagao sve vreme, zato taj klub mnogo znači meni i mojoj porodici. To nam je dom, to mi je sve", počeo je Modrić intervju za klupski sajt.

 

 

Govoreći o planovima za narednu sezonu, novi kapiten nije rekao ništa neočekivano za "prvog među jednakima" u "kraljevskom klubu".

"Ići ćemo korak po korak. Trebalo bi da dobro počnemo sezonu u UEFA superkupu, a onda sledi La Liga. To je dužnost svakog igrača Madrida, da se bori za svaku titulu. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i biti na potrebnom nivou da obradujemo navijače", istakao je Modrić.

Na pragu 13. sezone, a posle 534 utakmice i 39 golova, Modrić je osvojio četiri domaća šampionata, dva izdanja Kupa kralja, pet Superkupova Španije, četiri UEFA superkupova, kao i pet svetskih klupskih prvenstava. Najprestižniji trofej, onaj za osvajača Lige šampiona, podizao je u šest navrata i izjednačio rekord kluba iz 1966.

"Zapanjujuće je biti egal Paku Hentu. Posebno je osvojiti jednu Ligu šampiona, a i dalje se sećam „La Desime“, bilo je to neverovatno. Kad jednom to postignete, želite da to ponovite u više navrata jer vidite koliko to znači klubu i navijačima", objasnio je iskusni Hrvat.

Za kraj je progovorio o najzvučnijem pojačanju ovog leta – Kilijanu Mbapeu. Francuz nije hteo da zaduži Modrićevu "desetku".

"Zahvalan sam mu za gest, lepo od njega. Zadovoljan sam što je konačno ovde, u Real Madridu. Među najboljima je i to pokazuje godinama. Nažalost, baš pobedom nad mojom ekipom je osvojio Svetsko prvenstvo, ali sam polaskan što smo u istom timu. Pomagaću mu, šta god da mu zatreba da se brzo prilagodi i prikaže svoj talenat", podvukao je Modrić.

Modrić je istinska legenda najtrofejnijeg evropskog kluba. Pokoravanjem La lige prošle sezone, osvojio je 25. pehara u dresu Reala i tako stao uz rame sa Marselom, Benzemom i Naćom Fernandezom. Potom je i preskočio dvojicu prvopomenutih osvajanjem Lige šampiona - šeste za svoje vreme u Realu. Osim toga, Modrić je postao najstariji Realov igrač u Primeri, prestigavši legendarnog Ferenca Puškaša. Hrvat je to uspeo sa 38 godina i 238 dana.