La Liga

Atletiko Madrid i Milan u "igri" za Fulkruga: Dortmund nije raspoložen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 11:19
Niklas Fulkrug može da bira novi klub Tanjug/Federico Gambarini/dpa via AP
Niklas Fulkrug može da bira novi klub

Milan je doveo Alvara Moratu, Atletiko Madrid je odlučio da nova "devetka" bude Niklas Fulkrug, ali na pameti im nije palo da će konkurenciju za napadača Borusije iz Dormtund imati baš u "roso-nerima".

Naime, kako prenose španski i italijanski mediji, Milan i Atletiko su dostavili ponude nemačkom reprezentativcu, ali Borusija nije nešto raspoložena za poslovanje mada postoji određeni dogovor sa je 31-godišnji napadač slobodan za 15 miliona evra.

Atletiku više nedostaje napadač nego Milanu, pa španski mediji ističu da je trener Dijego Simeone u pokeraškom stilu rekao čelnicima posle prodaje Morate "ol in u Fulkruga". Ako treba neka se i duplira obeštećenje, "jorgandžije" su spremne da daju 30 miliona evra.

 

 

Milan očigledno želi dvojicu različitih tipova napadača u timu, što onda otvara pitanje statusa Luke Jovića. Ako Nemac dođe na "San Siro" to bi automatski značiolo da srpski reprezentativac mora da potraži novi klub jer bi zapao u treći plan.

Fulkrug ima ugovor sa Dortmundom do juna 2026. godine, dolazak Serua Girasija ne bi trebalo da mu urušava minutažu, pa se u Nemačkoj nadaju da će im sjajni skakač ostati u timu.