La Liga

Lamin Jamal traži novi ugovor: Barselona ispunjava želju svom superstaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 10:58
Lamin Jamal traži veću platu od Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Lamin Jamal traži veću platu od Barselone

Lamin Jamal je na Evropskom prvenstvu predvodio Španiju do titule prvaka, a uz to je i proglašen za najboljeg mladog igrača na turniru u Nemačkoj. Sve to je dovelo do toga da apetiti talentovanog krilnog napadač porastu.

Kako prenose španski mediji, Jamal, odnosno njegov agent Žorž Mendeš je zatražio od Barselone da se ugovor 17-godišnjeg Španca promeni. Tu se pre svega misli na primanja koja Jamal ima.

Mladi fudbaler katalonskog kluba zarađuje "tek" 32 hiljade evra nedeljno, te oko 1,7 miliona godišnje. Ipak, to je znatno manje u odnosu na ostale najbolje igrače u redovima ekipe koju od ovog leta predvodi Hansi Flik.

 

 

Nije poznato koliku platu Jamal i Mendeš zahtevaju od Barselone, ali jasno je da će čelnici kluba učiniti sve da mladi superstar ostane na "Kamp Nou".

Šta više, uprava Barselone je spremila novi ugovor za njega nakon Evropskog prvenstva. Aktuelni mu ističe 2026. godine, a novi bi trebalo da važi do 2030. godine. Tu se očekuje pomenuto povećanje plate, a Katalonci će ubaciti i već dobro poznato klauzulu od milijardu evra koju već u ugovrima imaju Pedri i Gavi.