La Liga

Planovi Reala u defanzivi: Obnova Mendija, dolazak Dejvisa i Aleksander-Arnolda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 19:13
Ferlan Mendi može da postane novi Naćo Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Ferlan Mendi može da postane novi Naćo

Real Madrid nije želeo da se nadmeće sa Mančester junajtedom za štopera Lila Lenija Jora smatrajući da je preko 50 miliona evra mnogo za 18-godišpnjeg defanzivca.

Trener Karlo Anćeloti zato je prepakovao plan za pojačanja u odbrani, pišu španski mediji i postavio tri cilja: produžetak ugovora sa Ferlanom Mendijem, te dovođenje dva beka Alfonsa Dejvisa iz Bajerna i Trenta Aleksandera-Arnolda iz Liverpula.

Mendi je definitivno rasksrstio sa povredama i odigrao veoma kvalitetnu sezonu, pogotovo u ove godine kada je dao značajn doprinos osvajanju Primere i UEFA Lige šampiona. Ugovor mu ističe za godinu dana a Anćeloti ima plan da ga koristi na levom beku, ali i na štoperskoj poziciji kao niz godina Naća Rodrigeza. Ako se posao uspešno završi, Mendi bi popunio štopersku liniju koja je ostala na trojici fudbalera (Ridiger, Militao, Alaba)  posle odlaska kapitena u arapski svet.

 

 

Real je sa Alfonsom Dejvisom dugo u pregovorima, čeka se povratak sa Kopa Amerika i odmora da bi se taj posao finiširao, a Trent Aleksander-Arnold je izbor sličan odluci da se nastavi sa Mendijem. Daniju Karvahalu neophodna je konkurencija na desnom beku, a ako ustreba, zamenik kapitena Reala može da uskoči i na mestu štopera.

Ima Anćeloti varijantu i sa Oreljanom Čuamenijem u poslednjoj liniji tako da je Real fantastično uklopljen sastav sa mnogo polivalentnih igrača.

 

 

Ako je bez Karima Benzeme, sa samo Hoseljuom kao alternativnom "devetkom" uspeo Real da osvoji tri trofeja i pokori Evropu, onda će ove sa Kilijanom Mbapeom, te mladim Brazilcem Endrikom kao novajlijama biti prvi favorit u bilo kom takmičenju da se nalazi.