La Liga

Modrić ruši rekord Puškaša: Od 17. oktobra biće najstariji igrač Reala u istoriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 16:24
Luka Modrić je već oborio jedan rekord Puškaša u Realu Guliver/Photo by Maria Jose Segovia/DeFodi Images
Luka Modrić je već oborio jedan rekord Puškaša u Realu

Luka Modrić i Real Madrid nastavili su juče saradnju na još godinu dana. I ne samo to, kapiten će kad zaigra posle 17. oktobra oboriti rekord Ferenca Puškaša i postati najstariji igrač u istoriji Reala.

Mađarska legenda je 1966. godine na poslednjem nastupu protiv Betisa imao 39 godina i 36 dana, Modrić će 9. septembra napuniti 39 godina. Hrvat je minule sezone već oborio jedan rekord Puškaša jer je postao najstariji fudbaler Reala koji je igrao u UEFA Ligi šampiona. 

 

 

Real 20. oktobra gostuje Selti na "Balaidosu" i s obzirom na kakav se način ophodi Real prema legendama kluba trebalo bi tada očekivati Luku na terenu, ako bude bio zdrav.

 

 

Hrvatski as je od 2012. godine u madridskom klubu, osvojio je 26 trofeja: šest UEFA Liga šampiona, pet SP za klubove, četiri SP za klubove, četiri SP za klubove, četiri Primere, dva Kupa kralja i pet Superkupa Španije. Odigrao je 534 utakmice za Real uz 39 golova i 86 asistencija. Osvojio je "Zlatnu loptu" 2018. godine, hrvatski je rekorder sa 178 mečeva za selekciju.