La Liga

Video sa Zidana, pa idola Ronalda i znao sam da hoću u Real: Mbape najavio velike stvari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 15:37
Kilijan Mbape ima najviše ciljeve kao i Real Tanjug/AP Photo/Andrea Comas
Kilijan Mbape ima najviše ciljeve kao i Real

Oseća se privilegovano, došao je sa skromnošću u po njemu najveći klub na svetu, ostvario je san, ali sa ciljem da osvaja trofeje i da bude zrno peska u uspesima Real Madrida. Posle spektakularnog predstavljanja na "Santijago Ebrnabeu" pred 80.000 navijača, Kilijan Mbape, nova "devetka" Real Madrida je imao i prvu pres konferenciju u danu kada je on glavna fudbalska vest sveta.

Govorio je o emocijama, porodici, snu iz detinjstva da ponese dres Reala. A, onda je otkrio i koje su to dve ličnosti koje su ga opredile da kad-tad obuče beli dres najtrofejnijeg kluba Evrope.

"Prvi je svakako Francuz Zinedin Zidan. Zatim sam gledao utakmice mog idola Kristijana Ronalda. Zadovoljstvo je biti dete koje je sanjalo i sada je stiglo do ostvarenja sna. To je privilegija", rekao je Mbape u prepunoj pres sali Reala.

Pričao je sa trenerom Karlom Anćelotijem, napravio je poseban program jer je po njemu "sezona duga i naporna" i neće mnogo odmarati. Zbog povrede nosa još ne zna konačan stav lekara ali će ga saznati kada se vrati sa odmora.

Nije krio da su ga saigrači iz selekcije Francuske (Čuameni, Mendi, Kamavinga) najviše ohrabrivali da dođe u Madrid. Ali...

"Vini Žunior mi je takođe rekao da dođem, da igramo zajedno u napadu".

Onaj usklik na promociji "1,2,3 živeo Madrid" posvetio je Kristijanu Ronaldu koji je to isto uradio na svojoj promociji u kraljevskom klubu.

"On je moj prijatelj koji me savetuje, to je privilegija. U kontaktu smo i onaj znak je bio posvećen njemu. Šaljem mu vekliki zagrljaj".

Kaže da ga "Zlatna lopta" ne zanima i da će doći sama po sebi ako bude sa Realom osvajao trofeje. A, odmah je demantovao da je želeo broj "10".

"Ko kaže to? To je Modrićev broj, on je osvajač Zlatne lopte i srećan sam što ću ga imati u svlačionici. Ne gledam svoj broj, već samo napred, prema pobedama i uspesima. U Madridu nije bitan broj, već samo trofeji."

Spreman je za jedinstveno iskustvo u Madridu, nema lične ciljeve.

"Ciljevi su mi uvek najviši, ali se ne razliku od klupskih. Osvajkati titule, podizati trofeje. Nadam se da će ih osvajati i samnom u timu. Real je uvek favorit, sa kim god igra i u bilo kom takmičenju se takmiči. Ja volim da se takmičim, pobeđujem i zato sam valjda ovde", zaključio je novi as Reala.

Vinisijus Žunior, Kilijan Mbape, Rodrigo i uskoro mladi Brazilac Endrik. Iza njih Modrić, Valverede, Čuameni, Kamavinga... Real je kralj Evrope i kako radi ne misli da silazi sa trona još dugo.