La Liga

Kepa odbio bogati ugovor iz Al Itihada zbog Reala: Čelsiju gori pod nogama, a sve zavisi od Lunjina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 15:53
Španski golman Kepa Arizabalaga ostaje u Madridu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Španski golman Kepa Arizabalaga ostaje u Madridu

Španski golman Kepa Arizabalaga neće ovog leta preći u Saudijsku Arabiju, uprkos natpisima medija. Kako "Marka" prenosi, Kepa će ostati u Čelsiju do daljnjeg, ali će uprava engleskog kluba pokušati da ga proda tokom ovog prelaznog roka, budući da mu ugovor ističe narednog leta.

Gde će nastaviti svoju karijeru, za sada nije poznato, ali će prema pisanjima španskih medija, to verovatno biti neki klub iz Evrope, budući da 29-godišnji čuvar mreže nije još uvek raspoložen da se preseli na jugozapad Azije, bez obzira na ponudu bogatih Saudijaca.

 

 

Proteklu sezonu Arizabalaga proveo je na pozajmici u Real Madridu, gde je uskočio umesto povređenog Tiba Kurtoe, ali je izgubio svoje mesto među stativama posle dobrih nastupa Andrija Lunjina. 

U međuvremenu, Ukrajinac je postigao verbalni dogovor o višegodišnjem ugovoru sa Realom, ali ga nije potisao, budući da mu je rečeno da je Kurtoa i dalje prvi golman, pa ukoliko Lunjin ode iz Madrida, uprava Reala pokušaće da potpiše Arizabalagu, koji nema problema da bude zamena Belgijancu.

Zbog toga je španski golman odbio ponudu Al Itihada, a kako navodi "Marka", Čelsi neće mnogo tražiti za Arizabalagu, pošto želi da se odrekne njegove plate od osam miliona evra po sezoni.