La Liga

Arsenal u ofanzivi na Mikela Merina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 14:20
Mikel Merino zablistao je i na UEFA EURO Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Mikel Merino zablistao je i na UEFA EURO

Gol protiv Nemačke u 119. minutu za plasman Španije u polufinale UEFA EURO donelo je Mikelu Merinu tertman kakav svakako zaslužuje kvalitetom igre koje je pružao u posledenjim godinama igrajući sa Real Sosijedad.

Postao je 28-godišnji vezni fudbaler preko noći zvezda prelaznog roka oko koga se otimaju Barselona, Atletiko Madrid, Juventus i na posletku Arsenal. I baš su "tobdžije", poput bolida Maksa Ferstapena kada izađe iz boksa i promene guma, prešišale sve rivale i izbile u prvi plan za potpis igrača za koga Sosijedad nema rešenje jer novi ugovor nije potpisan a stari ističe za godinu dana.

 

 

Kako prenose mediji, glavni protežer ovog transfera je igračev imenjak Arteta, menadžer Arsenala. S obzirom da je rođen u San Sebastijanu i da je prošao tu školu, Arteta zna kako obučenog igrača može da dobije. Deklan Rajs nema pravog partnera u toj kontroli veznog reda i Merino, s obzirom da se služi levom nogom po svemu je idealan partner.

Neće imati Arsenal mnogo problema da dođe do dogovora sa timom iz San Sebastijana jer klub može ili da dobije potpis na novi ugovor ili da ga proda po razumnoj ceni. U protivnom gubi Merina bez evra obeštećenja, što oni ne žele. Sam španski reprezentativac je najavio da će posle UEFA EURO razgovarati još jednom sa upravom kluba o nastavku saradnje, ali sigurno neće biti imun na brojne "prosce".

 

 

Najbolju platu može dobiti od Arsenala, a verovatno bi mu povratak u Premijer ligu na velika varat bila i satisfakcija karijere. Jer, kada je prešao iz Osasune u Dortmund 2016. godine, posle jedne sezone (samo devet mečeva) bio je na pozajmicu u Njukaslu. Odigrao je tada 25 utakmica za "svrake" u sezoni, otkupili su ga za sedam miliona evra, da bi ga 12 dana kasnije preprodali Sosijedadu za 12 miliona evra!

Za šest sezona u San Sebastijanu odigrao je Merino 242 meča, uz 27 golova i 30 asistencija. Član je "furije" od 2020. godine, na 27 susreta upisao se dva puta u strelce.