La Liga

Leni Joro popunjava kvartet štopera u Real Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 13:23
Leni Joro je izbor Karla Anćelotija TV Arena sport/ Screenshot
Leni Joro je izbor Karla Anćelotija

Leni Joro. Baš to ime izgovorio je trener Reala Karlo Anćeloti u februaru kada je razmišljao kakav profil mladog štopera bi bio najbolji za njegov tim. I već tada su započeti kontakti sa igračem i Lilom za 19-godišnjeg francuskog mladog reprezentativca.

Posle odlaska Naća Rodrigeza, te prodaje Rafe Marina u Napoli, Real je ostao samo sa torjicom štopera - Ederom Militaom, Antonijem Ridigerom i Davidom Alabom. Zato su i intenzivirani pregovori sa Lilom kako bi se transfer realizovao do kraja nedelje. Iako su Francuzi tražili u prvi mah 100 miliona evra za momka koji tek napunio 18 godina, kako piše "Marka", čini se da će se posao završiti za oko 40 miliona evra, s obzirom da igraču ugovor ističe za godinu dana.

Joro neće da potpiše novi ugovor sa Lilom i na pripremama za novu sezonu čeka odluku kluba. Nema francuski klub mnogo prostora za manevar, čak ni ulazak Mančester junajteda u priču ne može ništa da promeni. Jer, Joro želi samo u Real.

 

 

Ako se kojim slučajem dogodi da Lil ne popusti u zahtevima, Joro bi ostao u klubu do isetka ugovora, a zatim se narednog leta preslio kao slobodan igrač na "Bernabeu". Anćeloti ne bi kupovao drugog štopera već bi ponovo prekomandovao Oreljana Čuamenija u štopera i na taj način brojčano zatvorio tu poziciju.

Iako je tek postao punoletan, Joro već ima jednu celu sezonu za sobom, bio jer standardan u timu Lila i mladoj selekciji "trikolora". Smatra se da Joro poseduje sve kvalitete da postane izuzetan štoper, tim pre što ima brzinu da igra i desnog beka. Joro je minule sezone odigrao 44 meča u svim takmičenjima, uz tri gola.