La Liga

Posle 12 godina, napušta Atletiko: Saul ide u Sevilju?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 23:59
Saul Nigez mogao bi da okonča decenijsku ljubav sa Atletikom Guliver/Photo by Manu Reino/DeFodi Images) .
Saul Nigez mogao bi da okonča decenijsku ljubav sa Atletikom

Čolo Simeone je doneo revoluciju na Vanda Metropolitano kada je svojevremeno (2011. godine), postao trener Atletiko Madrida. Od tada je prošlo dugih 13 godina, a može se reći da je temperamentni Argentino uspeo da i od nekih igrača napravi zaštitna lica večito drugog kluba prestonice Španije. 

Jedno od takvih imena je Saul Nigez. Skoro čitav mandat Dijega Simeonea, Saul je bio u klubu. Imao je uspone i padove, ali je generalno gledano bio jedan od oslonaca ekipe više od jedne decenije. Za svojih 12 godina u klubu, samo dva puta je kao pozajmljen igrač napuštao Atletiko: prvi put u Rajo Valjekano pre deset, i drugi u Čelsi pre dve godine. 

Nažalost, od svog drugog odlaska od kuće, više nikada nije bio isti. Već dve sezone je jasno da Saul ne može da doprinese toliko koliko je mogao ranije. Nije se njegov učinak nikada video na statistici, već po prisutnosti u svim segmentima Čolovog sistema. 

 

 

Iako je ljubav završena, ima ko hoće i misli da Saul i dalje mora igrati u La ligi. U pitanju je Sevilja, koja već uveliko radi na dovođenju Španca u svoje redove. 

Kao njegova potencijalna zamena, pominje se talentovani Konor Galaher iz (velika slučajnost) Čelsija. S obzirom da je kapiten "plavaca" u razmatranju čelnika kluba kada se radi o igračima sa prodajnim potencijalom, ne bi trebalo da nas začudi ako ga naredne sezone budemo gledali u crveno-belom, kao direktnu zamenu za Saula Nigeza.