La Liga

Barselonu zvanično napustila četvorica fudbalera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 15:35
Žoao Kanselo od sutra je opet na platnom spisku Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Žoao Kanselo od sutra je opet na platnom spisku Mančester sitija

Poslednjeg dana juna Barselona se oprostila od četvorice fudbalera koji od sutra nisu više na platnom spisku kluba. Markosu Alonsu je istekao ugovor, Seržinjo Dest je besplatno prosleđen PSV Ajndhovenu, dok su pozajmice istekle Žoao Kanselu i Žoao Feliksu.

Katalonci i dalje imaju finansijskih problema i da bi mogli da angažuju pojačanja moraju da oslobode budžet za platu. Alonso se nije naigrao, pa je slobodan u izboru nove sredine. Novi trener Hansi Flik želi da zadrži portugalske reprezentativce Žoao Kansela i Žoao Feliksa, ali Kataloncio za sada nisu uspeli da dogovore transfere iz Mančester sitija, odnosno Atletiko Madrida.

Portugalci od sutra i zvanično moraju da se vrate u klubove pod kojim su pod ugovorom, ali mediji u Španiji ističu da će predsednik Katalonaca Đoan Laporta uraditi sve da ih za tri nedelje vrati trajno na "Kamp Nou".

Priča oko Seržinja Desta, koji je potpisao ugovor sa PSV Ajndhovenom do 2028. godine iako neće moći da igra u 2024. godini, je apsurdna ako se ne zna jedan detalj. Naime, PSV je dogovorio sa Barselonom da plati Holanđanina 10 miliona evra, ali s obzirom da je pokidao ukršteni ligament prvak Holandije je praktično odustao. Jer, ko će da kupi igrača koji ne može da igra najmanje šest meseci i pitanje je u kakvom će se stanju vratiti na teren?

Barselona se dobro preračunala i rešila da "pokloni" Desta samo da bi se rešila njegove plate i oslobodila budžet. Zato je i PSV prihvatio Desta jer nije uložio ni euro.