La Liga

Naćo napustio Real Madrid nakon 23 godine: Sledeća stanica Saudijska Arabija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 14:42
Naćo Fernandez je nakon 23 godine napustio Real Madrid Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Naćo Fernandez je nakon 23 godine napustio Real Madrid

Real Madrid je objavio kako će kapiten ekipe Naćo Fernadnez nakon 23 godine napustiti klub. Madriđani su se kapitenu zahvalili na društvenim mrežama i istakli kako će zauvek ostati legenda kluba.

Naćo je u redove "galaktikosa" stigao još 2001. godine kada je imao samo 10 godina. Prošao je gotovo sve mlađe kategorije, pre nego što je postao redovan član prvog tima 2012. godine.

Tokom 12 sezona u klubu postao je jedan od najuspešnijih igrača u istoriji Real Madrida. Odigrao je ukupno 364 utakmice, a uz to je osvojio i šest titula Lige šampiona, pet Svetskih klupskih prvenstva, četiri Superkupa Evrope, četiri titule La Lige, dva trofeja Kupa Kralja, kao i pet titula španskog Superkupa.

Kao kapiten ekipe na "Vembliju" je podigao 15. titulu Real Madrida u Ligi šampiona. Nakon toga je shvatio da je vreme za nove izazove.

Prema poslednjim informacijama, očekuje se da Naćo ode u Saudijsku Arabiju gde će potpisati ugovor sa Al Kadisijahom do 2026. godine. Arapski klub sa klupe predvodi Španac Mićel Gonzales, a očekuje se da iskusni defanzivac ima godišnju platu od 20 miliona evra.