La Liga

Barselona gubi Marka Guja za šest miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 12:03
Mark Guju nije u prvom planu Barselone i zato želi da ode Twitter/Barcelona
Mark Guju nije u prvom planu Barselone i zato želi da ode

Mark Guju, mladi napadač Barselone mogao bi narednih dana da se preseli u Čelsi u transferu vrednom svega šet miliona evra! Kako prenosi "Marka", engleski klub je postigao dogovor sa igračem i spreman je da plati klauzulu za raskid katalonskom klubu koja je ostala na nivou omladinaca jer se na vreme nije produžio ugovor sa njim.

Bivši trener Ćavi Ernandez je u momentu kada nije imao na raspolaganju Roberta Levandovskog ubacio u vatru momka iz "La Masije" i pogodio jer je on rešio duel sa Atletik Bilbaom u 10. kolu Primere La Lige.

 

 

Međutim, samo tri meča u LA Ligi, dva u Kupu Kralja, dva u Ligi šampiona, ali sa ukupno 190 minuta na terenu nije bila baš najbolja pozivnica da se sedne na sto i pregovara za novi ugovor. Pogotovo što su se pojavila interesovanja Bajerna, Štutgarta, na kraju Čelsija, a njemu vernost Kataloncima završava 2025. godine.

Englezi su preuzeli inicijativu, skoro su dogovorili juslove sa igračem i kada dobiju zeleno svetlo platiće klauzulu od šest miliona evra. Guju je pre šest meseci navršio 18 godina, ima veoma dobar CW, samo je pitanje da li ga Čelsi kupuje za prvi tim ili za mladi tim.