La Liga

Aleiš Garsija napustio Đironu i La Ligu: Bejer pazario u Španiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 21:36
Aleiš Garsija, do skora fudbaler Đirone a sada novi igrač Bajera Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Aleiš Garsija, do skora fudbaler Đirone a sada novi igrač Bajera

Španac Aleks Garsija počinje novo poglavlje u fudbalskoj karijeri, pošto je danas potpisao ugovor na duže staze sa Bajerom iz Leverkuzena i definitivno napustio Đironu, La Ligu i domovinu.

Osvajač minule Bundeslige "potpisao" ga je do 2026. godine, pa bi ovaj vezista trebalo vrhunac karijere da dočeka i proživi u redovima "farmaceuta", u Bundesligi i, makar sledeće sezone, u Ligi šampiona.

Mogao je deo evropske klupske elite da bude i kao član trećeplasiranog tima sa Pirineja, ali je odbio i tu mogućnost i poziv Barselone, očigledno smatrajući da je vlasnik nemačke duple krune i finalista poslednje Lige Evrope bolja sredina za njega.

 

 

"Verovatno kao i svi ljubitelji fudbala širom Evrope, i ja sam se divio fantastičnim dostignućima Bajer Leverkuzena u prošloj sezoni. Presrećan sam što je klub kao što je Bajer odlučio da me angažuje. Sada je na meni da opravdam očekivanja i doprinesem nastavku dobrih rezultata", izjavio je Španac nakon potpisivanja ugovora.

Novajlija Bajera ima iza sebe tri sezone u Đironi, s kojom je prevalio put od Segunde do Primere, a u karijeri je još igrao za Viljareal, Mančester siti, Muskron, Eibar i Dinamo iz Bukurešta. Bio je na širem spisku reprezentacije Španije za EURO 2024, ali nije preživeo zadnju "seču" imena.