La Liga

Mbapeu rekordna količina evra od Reala: Francuz masno naplatio dečačku ljubav prema "kraljevićima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 17:44
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, postaće najplaćeniji fudbaler u istoriji Reala Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, postaće najplaćeniji fudbaler u istoriji Reala

Posle višegodišnje sage, Kilijan Mbape pre nekoliko dana konačno je dogovorio sve detalje transfera u Real i javnim putem uputio oproštajne reči Pari Sen Žermenu i njegovim navijačima, a mediji nastavljaju da čačkaju po detaljima papreno skupe kupovine madridskog kluba, pa se tako saznalo da se novi prvak Španije i Evrope develo isprsio za potpis Francuza.

Jeste zvezda "trikolora" dobio manje novca nego što je imao u klubu sa "Parka prinčeva", ali daleko od toga da je nešto značajnije "osiromašio", šta više svoju dečačku ljubav prema "kraljevićima naplatiće iznosom od skoro 400 miliona evra ili, preciznije, 387.500.000 u pomenutoj valuti.

Tako što će mu u sledećih pola decenije svake godine bankovni račun svake godine biti bogatiji za 57,5 miliona evra, plus 20.000.000, kao jednaku ratu bonusa ukupno vrednog 100.000.000.

Što će ga učiniti najplaćenijim igračem u istoriji osvajača rekordnih 15 titula prvaka Lige šampiona. Iako su pre njega dres Reala nosili jedan Zinedin Zidan, Kristijano Ronaldo, Luis Figo, Karim Benzema, Dejvid Bekam, "pravi" Ronaldo, Ivan Zamorano, Kaka, Guti, Emilio Butragenjo... Još da to opravda golovima i asistencijama u predstoječim sezonama.  

Na žalost predsednika Francuske, Emanuela Makrona, koji je u vipe navrata uskakao u pomoć PSŽ-u i uspevao da odloži davno viđen odlazak Mbapea na "Santijago Bernabeu". Gde će probati da konačno osvoji Ligu šampiona.