Vesti iz automoto sporta

Oglašena aukcijska prodaja bolida Mihaela Šumahera: Skupoceni "suvenir" iz ere u Ferariju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 13:11
Mihael Šumaher, legendarni vozač Formule 1, Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko
Mihael Šumaher, legendarni vozač Formule 1,

Mihael Šumaher već 11 godina živi daleko iza očiju javnosti, boreći se s teškim posledicama stravičnog pada na glavu tokom skijanja u Francuskoj, a porodica se na razne načine dovija da obezbedi novac za lečenje.

Tako se pretpostavlja da će deo novca od najavljene aukcijske prodaje bolida legendarnog vozača Formule 1 završiti u rukama njegove supruge Kori, sve ovo vreme posvećene održavanju u životu nesrećnog Nemca.

Reč je o moćnoj mašini za čijim volanom je neverovatni sedmostruki šampion "najbržeg cirkusa na svetu" sedeo tokom svoje poslednje sezone u timu Ferarija, 2006. godine. Pošto je prethodno uzeo pet titula pod njegovom zastavom. 

 

 

Bolid već sada košta papreno mnogo, jer početna cena iznosi 11.000.000 evra, a ko zna koliko će ta cifra porasti na javnoj aukciji, zakazanoj za 14. novembar. Interesovanje svetskih kolekcionara svega i svačega je već veliko.

Kao i za Šumaherove satove, od čije prodaje je porodica nekadašnjeg rekordera po broju pol pozicija (68) ovog proleća inkasirala više miliona evra. Šumaher ima 55 godina, a već deceniju nije viđen u javnosti, dok o njegovom zdravstvenom stanju kolaju razne, manje ili više proverene priče.