Vesti iz automoto sporta

Oskar Pjastri osvojio VN Azerbejdžana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2024 16:40
Oskar Pjastri Profimedia
Oskar Pjastri

Vozač Meklarena Oskar Pjastri pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Pjastri je trijumfom na stazi u Bakuu stigao do druge pobede u karijeri. Trka je završena pod virtuelnim vozilom bezbednosti, pošto su se u 50. krugu sudarili Karlos Sainc iz Ferarija i Serhio Peres iz Red Bula.

Drugo mesto osvojio je Šarl Lekler iz Ferarija, dok je treći bio Džordž Rasel iz Mercedesa.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je četvrto mesto, peti je bio aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen iz Red Bula, a šestu poziciju osvojio je vozač Aston Martina Fernando Alonso.

"Posle odlaska u boks osetio sam da ima dodatnog prijanjanja i to sam morao da iskoristim, znao sam da ako ne preteknem Šarla Leklera posle toga, da neću nikad uspeti. Napravio sam veliki iskorak i uspeo sam i onda sam pokušavao da zadržim prednost u narednim krugovima. Ovo je definitivno jedna od najboljih trka u mojoj karijeri", rekao je Pjastri na konferenciji za medije.

Ekipa Meklarena je posle trke u Bakuu preuzela prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora sa 476 bodova, dok je Red Bul drugi sa 456.

"S obzirom na to gde smo bili kada sam prošle godine došao u ekipu, bili smo poslednji, a sada vodimo u šampionatu... Pohvala celoj ekipi za preokret, koji je napravila u poslednjih 18 meseci, a i ja sam zbog njih napredovao", dodao je vozač Meklarena.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 313 bodova, dok je drugi Noris sa 254.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 22. septembra za VN Singapura.