Vesti iz automoto sporta

Meklaren želi da osvoji titulu, od Pjastrija očekuju da "pomogne" Norisu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.09.2024 14:00
Oskar Pjastri Profimedia
Oskar Pjastri

Ekipa Meklarena zatražila je od Oskara Pjastrija da pomogne timskom kolegi Landu Norisu u borbi sa za šampionsku titulu u Formuli 1 sa Maksom Ferstapenom iz Red Bula, prenosi BBC.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 303 boda, dok je Noris drugi sa 241. Šarl Lekler iz Ferarija je treći sa 217 bodova, dok je Pjastri na četvrtoj poziciji sa 197.

"Ukupni koncept je da smo neverovatno odlučni da osvojimo titulu, ali želimo da pobedimo na pravi način", rekao je direktor Meklarena  Andrea Stela.

Prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora drži Red Bul sa 446 bodova, dok je Meklaren drugi sa 438.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 15. septembra za Veliku nagradu Azerbejdžana.

"Mi ćemo svu podršku dati Norisu, ali želimo to da uradimo bez previše kompromisa u pogledu naših principa. Naši principi su da je ekipa uvek na prvom mestu. Sportski duh je za nas važan u celokupnom načinu kojim idemo na trke, a onda želimo da budemo pošteni prema obojici vozača", dodao je Stela.

Stela je istakao da ekipa Meklarena ne želi da se timu ponovi situacija sa trke za Veliku nagradu Italije, koja je održana pre dve nedelje u Monci.

Noris je u Monci bio na pol poziciji, ali ga je u prvom krugu pretekao Pjastri. Lekler je potom obišao Norisa, a pobedu je na kraju izborio vozač Ferarija. Pjastri je bio drugi, a Noris treći.

Stela je istakao da je posle razgovora sa dvojicom vozača dogovoreno da se pronađe način da se uvećaju Norisove šanse da osvoji titulu.

"Oba vozača su sarađivala u razgovorima. Čak i kada sam pitao Oskara: 'Da li bi mogao da odustaneš od pobede', on je rekao: 'To je bolno, ali ako je to sada prava stvar, uradiću'. Svaki vozač je spreman da ide na pobedu, tako da sam impresioniran nivoom timskog duha, zrelosti i saradnje u ovom periodu", istakao je Stela.