Vesti iz automoto sporta

F1: Adrijan Njui od 1. marta 2025. godine prelazi u Aston Martin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2024 16:27
Legendarni dizajner bolida pojačava Aston Martin Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Legendarni dizajner bolida pojačava Aston Martin

Dizajner bolida u šampionatu Formule 1 Adrijan Njui preći će 1. marta naredne godine u Aston Martin, saopštio je danas britanski tim. Njui (65) je trenutno dizajner Red Bula, a u ovom timu je od 2006. godine.

Red Bul je u maju objavio da će Njui napustiti tim, a ostaće u ovoj ekipi do početka 2025. On je pre Red Bula radio u Vilijamsu i Meklarenu. Aston Martin je danas zvanično predstavio Njuija, koji će u novom timu imati ulogu izvršnog tehničkog partnera.

Sedište Aston Martina biće u Silverstonu.

 

 

"Presrećan sam što ću se pridružiti Aston Martinu. Veoma sam inspirisan i impresioniran strašću i posvećenošću koju Lorens Strol ulaže u sve čime se bavi. On je odlučan da stvori najbolji tim na svetu, on je jedini većinski vlasnik koji je aktivno umešan u sport. Zajedno sa Hondom i Aramkom imaju sve ono što je potrebno da bi Aston Martin postao šampionski tim i radujem se tome što ću pomoći u dostizanju tog cilja", rekao je Njui.

Britanski mediji navode da će Njui u Aston Martinu godišnje da zarađuje oko 20 miliona funti. Takođe, očekuje se da će Njui imati ključnu ulogu u dizajniranju bolida za 2026. godinu, što će biti prva sezona pod novim pravilima.

Za ekipu Aston Martina voze Fernando Alonso i Lens Strol.