Vesti iz automoto sporta

(FOTO, VIDEO) Najteža trka na Balkanu po drugi put u Kuli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 15:05
Motordom kula TV Arena sport
Motordom kula

Druga po redu trka "24h Kule", koja je privukla veliku pažnju ljubitelja moto sporta u regionu, vozi se  28. septembra 2024. godine na stazi Motodrom Kula, s početkom u 18:00 časova. Ova jedinstvena i izuzetno zahtevna trka mopeda traje punih 24 sata i okuplja timove iz različitih delova Evrope, predstavljajući jedan od najtežih izazova u svetu moto sporta. 

Premijerna trka ovog tipa, održana u oktobru 2023. godine, privukla je 18 timova iz tri države, dok se ove godine očekuje učešće čak 30 ekipa iz pet zemalja. Rast broja učesnika neosporno dokazuje popularnost i značaj ovog događaja, koji se brzo pozicionira kao prestižna trka na Balkanu. 

Ono što "24h Kule" čini jedinstvenom jeste jednostavnost pravila u kombinaciji sa ogromnim izazovom: šest vozača deli jedan moped, poput Tomos Automatika, koji se ne gasi tokom cele trke. Pobednik je tim koji izveze najviše krugova u 24 sata. Prošlogodišnja pobednička ekipa AMP iz Domžala u Sloveniji postavila je impresivan rekord od 1.862 kruga, postavivši visoke standarde za ovogodišnje učesnike. 
 

 

“Trka nije samo fizički iscrpljujuća, već zahteva i izuzetnu koordinaciju i timsku strategiju, jer su vozači i mopedi konstantno pod pritiskom. Zbog toga se "24h Kule" s pravom smatra najtežom moped trkom na Balkanu i jedinstvenim događajem u svetu moto sporta.” navodi idejni tvorac i organizator Igor Gašparević. 

“Pozivamo sve ljubitelje moto sporta i adrenalina da nam se pridruže i podrže svoje omiljene timove. "24h Kule" garantuje nezaboravno iskustvo, ispunjeno uzbuđenjem i nepredvidivim trenucima, kako za učesnike, tako i za gledaoce.” 

“Svakome ko želi da uživo pogleda ovaj spektakl predlažem da nikako ne propusti otvaranje i sam start trke, smenu dana i noći, nebitno da li večernju ili jutarnju i sam kraj trke koji će zasigurno biti uzbudljiv. Vidimo se 28. septembra na stazi Motodrom Kula!” završava svoju izjavu Gašarević.