Vesti iz automoto sporta

Milovan Vesnić osvojio drugo mesto u Sloveniji: To mu je osmi uzastopni izlazak na podijum

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.09.2024 12:35
Automoto MN Press
Automoto

Srpski automobilista, Milovan Vesnić osvojio je drugo mesto u slovenačkoj Ilirskoj Bistrici na trci Šampionata Evrope na brdskim stazama (FIA EHCC).

Vesnić je u Sloveniji zabeležio osmi uzastopni podijum u sezoni. Prvo mesto osvojio je Italijan Antonin Miljol.

"Još jedna odlična trka za nas i pored toga što nismo pobedili. Ove godine jednostavno niko nema rešenje za Miljola, koji vozi izuzetno pripremljen 'micubiši'. U prvoj vožnji i on i ja smo bili brži od aktuelnog rekorda staze. Nadao sam se da ću u drugom penjanju Ilirskom Bistricom uspeti i dodatno da se ubrzam, ali u poslednjim kilometrima auto je počeo da posustaje", rekao je Vesnić i dodao:

"Na kraju se ispostavilo da smo imali sreće, jer je motor u mom 'audiju RS3 LMS' ostao gotovo bez ulja. Najverovatnije je u pitanju veći kvar, pa je pred nama mnogo posla kako bi uspeli da osposobimo auto za poslednju trku sezone koja se vozi za dve nedelje u Hrvatskoj. Opet smo napravili napredak u odnosu na prošlu godinu, nažalost nedovoljan za trijumf, ali u tehničkom sportu kakav je automobilizam presuđuju nijanse i pobednik može biti samo jedan."

Treće mesto na trci u Sloveniji osvojio je domaći vozač Anže Dovjak, a poslednja trka sezone biće vožena za dve nedelje na stazi Buzet u Hrvatskoj.