Vesti iz automoto sporta

Maks Ferstapen: Nisam zabrinut za šampionsku titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2024 20:30
Maks Ferstapen Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Maks Ferstapen

Vozač Red Bula Maks Ferstapen istakao je da borba za titulu u Formuli 1 ne brine previše.

Ferstapen trenutno vodi, a prati ga Lando Noris sa 78 bodova manje.

"Ako pogledate šampionat, Lando je najbliži konkurent, ali u poslednje vreme možete videti da i drugi pobeđuju u trkama. Vrlo je nepoznato, tesno i pažnja je na detaljima, dovesti bolid u prvo stanje za rad, zaista može da napravi razliku", rekao je Ferstapen, preneo je Skaj.

U poslednjoj trci u Belgiji Ferstapen je startovao sa 11. mesta i bio bolji od Norisa kada je zauzeo četvrto mesto.

"Nisam zapravo zabrinut i još ne razmišljam o Abu Dabiju. Samo želim da napredujemo kao tim i da poboljšamo bolid. Ako poboljšamo bolid, to će nam malo olakšati život. Mislim da smo u Spa startovali na pol poziciji, našoj normalnoj poziciji i bez kazne, da bismo pobedili", naveo je holandski vozač.

Verstapen je potvrdio da će ostati u Red Bulu i naredne godine, uprkos naporima Mercedesa da ga angažuje kao zamenu za Luisa Hamiltona. Holanđanin ima ugovor sa Red Bulom do 2028. godine.

"Daleko je 2028. godine. Za sad ne razmišljam o novom ugovoru. Želim da vidim kako će da ide i da vidim da li će biti zabavno sa novim pravilima. Posle toga, čak i 2026. i 2027. godine, ima mnogo vremena za odluku. Sve je otvoreno i prilično sam opušten u vezi toga".