Vesti iz automoto sporta

Hamliton "oterao" Sainca iz Ferarija: Španac potpisao višegodišnji ugovor sa Vilijamsom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 19:41
Karlos Sainc će naredne godine voziti za ekipu Vilijamsa Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Karlos Sainc će naredne godine voziti za ekipu Vilijamsa

Budućnost Karlos Sainca je konačno poznata! Španac je doneo odluku da od naredne sezone vozi za ekipu Vilijamsa sa kojom je potpisao višegodišnji ugovor.

Društvo u timu devetostrukog osvajača šampionske titule Formule 1 će mu praviti Aleks Albon.

Od kako je objavljeno da će se Luis Hamilton naredne godine preseliti u Ferari, svi su se zapitali šta će se dogoditi sa Saincom. Bilo je glasina kako bi Španac mogao da pređe u Mercedes ili Red Bul, ali se na kraju ipak odlučio za ekipu Vilijamsa.

 

 

"Veoma sam srećan što mogu da objavim da ću se pridružiti Vilijams Rejsingu od 2025. godine. Nije tajna da je ovogodišnje tržište vozača bilo posebno kompleksno iz raznih razloga i zbog toga mi je trebalo vremena da objavim svoju odluku. Međutim, potpuno sam uveren da je Vilijams pravo mesto da nastavim svoj put u Formuli 1 i veoma sam ponosan što se pridružujem takvom istorijskom i uspešnom timu, gde su mnogi od mojih heroja iz detinjstva vozili u prošlosti i dali svoj pečat u našem sportu. Krajnji cilj vraćanja Vilijamsa tamo gde pripada, na vrh tabele, je izazov koji prihvatam sa uzbuđenjem i pozitivnošću. Uveren sam da ovaj tim ima sve prave sastojke da ponovo stvara istoriju i počevši od prvog januara, daću sve od sebe da guram Vilijams napred zajedno sa svim članovima tima. Želim da se zahvalim Džejmsu Vaulsu i celom Odboru Vilijamsa na njihovom poverenju i odlučnosti. Njihovo čvrsto vođstvo i uverenje igrale su važnu ulogu u mojoj odluci. Iskreno verujem da srž svakog uspešnog tima leži među njihovim ljudima i njihovom kulturom. Vilijams je sinonim za nasleđe i čisto trkanje, a temelji projekta koji je ispred nas su veoma jaki i radujem se što ću od naredne godine biti deo toga", napisao je Sainc.