Vesti iz automoto sporta

Landu Norisu pol pozicija u Mađarskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 19:30
Lando Noris, vozač Meklarena Guliver/AP Photo/Wilfredo Lee
Lando Noris, vozač Meklarena

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama. Noris je do pol pozicije na stazi Hungaroring stigao s vrmenom 1:15.227.

Sa druge pozicije, startovaće njegov timski kolega Oskar Piastri, dok će sa treće pozicije nedeljnu trku započeti Maks Verstapen (Red Bul).

Za četvrtu poziciji izborio se vozač Ferarija Karlos Sainc, za petu Luis Hamilton iz Mercedesa, a za šestu vozač Ferarija Šarl Lekler.

 

 

Iz prvih pozicija startovaće i vozači Aston Martina Fernando Alonso i Lens Strol, kao i vozači RB-a Danijel Rikardo i Juki Cunoda.

Vozač Red Bula Serhio Perez izleteo je sa staze tokom prvih kvalifikacija, kada je izgubio kontrolu u krivini i udario u zaštitnu ogradu, ali je iz bolida izašao nepovređen.

U trećim kvalifikacijama, sa staze je zbog kiše izleteo i Juki Cunoda, posle čega je udario u ogradu, ali takođe prošao bez povreda.

 

 

Cunoda je izborio start sa 10. pozicije, ali ostaje da se vidi da li će morati da startuje iz pit-stopa zbog oštećenja na njegovom bolidu.

Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 15 časova.