Vesti iz borilačkih veština

Moglo je i više: Poznato koliko je Rakić zaradio para nakon poraza u Abu Dabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 20:45
Aleksandar Rakić i Magomed Ankalaev AP Photo/Altaf Qadri
Aleksandar Rakić i Magomed Ankalaev

Pokušavao je srpski MMA borac Aleksandar Rakić da parira u oktagonu sve do samog kraja protiv Rusa Magomeda Ankalaeva, ali je posle podeljene sudijske odluke na kraju morao da prizna peti poraz u karijeri.

Popularna "raketa" će tako morati još malo da sačeka na šampionski meč protiv Aleksa Pereire u poluteškoj kategoriji, ali je makar pokazao da je "tvrd orah" u talentom krcatoj UFC organizaciji, koja drži gotovo 50 odsto najboljih MMA boraca na svetu.

Bez sumnje, Rus iz Dagestana bio je bolji u drugoj rundi, gde je pokazao ozbiljan kvalitet u "stand ap-u", pomalo iznenadivši našeg takmičara, koji se za ovaj meč spremao i za borbu u parteru.

Treća runda bila je za diskusiju, bilo je i elemanata da se dosudi pobeda i u korist Rakića, ali je na kraju odluka otišla u drugu stranu za konačnih 2:1 za Ankalaeva.

 

 

Posle meča otkriveno je i koliko je Srbin zaradio posle poraza. A, ta suma je neznatno manja od one koju je dobio pobednik. Na osnovu samog učešća i sponozorstva, Rakić je prihodovao oko 150.000 dolara, dok je Rus dobio 200.000.

Sigurno jedna lepa cifra za momka rođenog u Beču, ali, nameće se pitanje da li je možda mogao još nešto da zaradi obzirom da je meč sa Ankalaevim bio visoko kotiran na "main card-u". 

Ako se pogleda ukupan prihod, podeljeno je nešto više od 8 miliona dolara među borcima, što je jedna impozantna brojka, a primera radi, najveći deo kolača uzeli su Ilija Topurija i Maks Holovej - po 1.5 milona.