Vesti iz borilačkih veština

Odluka je mogla otići i u drugom smeru: Rakić se oglasio posle novog poraza u oktagonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 16:10
Magomed Ankalaev i Aleksndar Rakić Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri
Magomed Ankalaev i Aleksndar Rakić

Nakon tri grčevite runde sa Magomedom Ankalaevim, sprski MMA borac Aleksandar Rakić, izgubio je od ruskog predstavnika odlukom sudija na "UFC 308 priredbi" u Abu Dabiju, pa će tako popularna "raketa" morati još malo da sačeka na meč za titulu u poluteškoj kategoriji sa Aleksom Pereirom.

Iako je Dagestanac dobio naklonost sudija, daleko od toga da Rakić nije bio dostojan rival u oktagonu. Srpski MMA borac bio je bolji u uvodnoj rundi, ali je u nastavku bio nešto skromniji u razmenama sa Ankalaevim. Rus se odlično pokazao u "stend-apu". Lepo se kretao, vezivao je kombinacije, naročito sa tom opasnom "levicom", da bi na kraju došao do 11. pobede u UFC organizaciji, koja je, bar prema tvrdnjama samog Rakića, možda mogla da ode i na drugu stranu.

"Ponosan sam na podršku moje države, i mojih dragih ljudi! Prošle noći, imao sam takmičarski meč sa najboljim na svetu, i ponosan sam na svoje izdanje. Odluka je mogla otići i u drugom smeru. Hvala mojoj porodici, prijateljima i timu. Odmoriću se nekoliko dana, a onda se vraćam na posao", napisao je Rakić na društvenim medijima.
 

 

 


Srpski MMA borac zabeležio je sinoć četvrti poraz u UFC-u, odnosno peti u karijeri, dok je do sada upisao i 14 pobeda u oktagonu.