Vesti iz borilačkih veština

Tajland ostvario veliki uspeh pod vođstvom Dejana Pavića: Osvojene četiri zlatne medalje na prvenstvu Azije u kik-boksu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 22:50
Dejan Pavić i kik-boks reprezentacija Tajlanda TV Arena sport
Dejan Pavić i kik-boks reprezentacija Tajlanda

Na nedavno održanom Prvenstvu Azije u kik-boksu u Kambodži, tajlandska reprezentacija je postigla istorijski uspeh pod vođstvom srpskog trenera Dejana Pavića. Tajland je nastupio sa deset boraca u ringovnim disciplinama, a uprkos teškoj konkurenciji, izborili su se za sedam finala i osvojili četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Ovaj rezultat nije samo najbolji do sada za tajlandski kik-boks, već i značajan korak ka njihovom učešću na Svetskim igrama sledeće godine, u kategoriji 63,5 K1.

Zbog izvanrednih postignuća, ugovor o angažmanu trenera Pavića je produžen na neodređeni period, čime se potvrđuje njegov značaj u razvoju kik-boksa na Tajlandu.

"Živim svoj san i srećan sam što mogu da dam ovakav doprinos sportu. Takmičenje je bilo izuzetno teško; Tajland je nastupio sa 10 takmičara, a nažalost, 6 njih je odustalo zbog povreda i privatnih obaveza, tako da smo otišli u skraćenom sastavu", objasnio je Pavić.

Srpski stručnjak je dodao da su reprezentativci Tajlanda uspeli da izbore sedam finala, i tako osvoje četiri zlata, tri srebra i jednu bronzu:

"Moj posao je završen za sada, ali zbog svega dobrog što se izdešavalo, moj boravak se nastavlja i krećemo u nove avanture. Hvala svima koji prate moj rad i koji me podržavaju. Pozdrav Srbijo, nedostaješ, ali posao na Tajlandu se nastavlja. Živela Srbija, živeo Tajland", rekao je Pavić za TV Arenu Fight.

Inače, Dejan Pavić, istaknuti srpski trener iz Smedereva, zvanično je imenovan za selektora reprezentacije Tajlanda u kik-boksu u julu ove godine. Rođen 23. septembra 1973. godine, Pavić je tokom svoje karijere stekao mnoga priznanja i postao jedan od najcenjenijih trenera u svetu kik-boksa. 

Pavić je bio proglašen trenerom godine i predsednikom najboljeg kolektiva 2018. godine, kada je Kik boks klub SD Kombat, na čijem je čelu, primio brojne nagrade. Klub je bio nagrađivan za sportistu godine, sportsku ličnost godine, najboljeg mladog sportistu i najbolji sportski kolektiv, što je svedočanstvo o kvalitetu rada i trenerskim sposobnostima Pavića. 

Upravo zbog ovih postignuća, Dejan Pavić je 2019. godine proglašen za najboljeg trenera sveta od strane WAKO (World Association of Kickboxing Organizations). Ovo priznanje je dodatno učvrstilo njegovu reputaciju i otvorilo vrata za internacionalne angažmane.  

Sa zvaničnim imenovanjem za selektora reprezentacije Tajlanda za sve ringovne discipline, Pavić je postao deo stručnog štaba jedne od najvećih borilačkih nacija na svetu.