Vesti iz borilačkih veština

Dominacija Maki Beki na BRAVE CF 88: Najveća pobeda karijere za srpsku MMA zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 13:17
Marina Spasić proslavlja pobedu TV Arena Fight
Marina Spasić proslavlja pobedu

Srpska MMA borkinja Marina Spasić ostvarila je najveću pobedu u svojoj MMA karijeri savladavši Brazilku Maristelu Alves na BRAVE CF 88 događaju u Sloveniji. Predstavljajući Srbiju, Spasić je ušla u meč neporažena, sa nizom od pet pobeda i namerom da ostavi snažan utisak na globalnoj MMA sceni kroz BRAVE Combat Federation.

Spasić je do pobede došla kroz težak i ravnopravan duel, gde su obe takmičarke prikazale izjednačenu borbu tokom prve dve runde. Međutim, u trećoj rundi Spasić je pokazala svoju dominaciju snažnim udarcima, slomivši Alves nos i osiguravši pobedu prekidom. Činjenica da je Alves iskusnija borkinja na papiru, samo je dodatno objasnila značaj Marinine pobede.

Ova pobeda potvrđuje dolazak Spasić na međunarodnu MMA scenu i pokazuje zašto je smatrana najboljom MMA borkinjom na Balkanu. Od kada je započela svoju profesionalnu karijeru pre tri godine, Spasić ostaje neporažena sa šest pobeda, od kojih je pet završila prekidom. Borba protiv Alves bila je jedan od njenih najtežih izazova, ali je dokazala svoju sposobnost da se takmiči na najvišem nivou.

Spasić takođe ima TKO pobedu nad bivšom BRAVE CF borkinjom Samin Kamal Beik, još jednim značajnim imenom. Uspešnim debijem na BRAVE CF događaju, Spasić se sada nalazi u konkurentnoj Strawweight diviziji koja uključuje Moniku Kučinić, već prepoznatu kao vrhunsku evropsku borkinju. Takođe, Fabiola Pidroni, koja je takođe debitovala na BRAVE CF 88, impresionirala je svojim nastupom protiv Kučinić, zaradivši bonus za performans. Sa svim ovim imenima, Strawweight divizija BRAVE CF-a obećava uzbudljive trenutke u budućnosti. 

Inače, organizacija BRAVE CF kreirala je najveći sportski razvojni program za mešovite borilačke veštine, u kojem je preko 800 boraca iz više od 90 zemalja nastupalo pod svetlima ove najglobalnije MMA organizacije, prelazeći put od početničkog nivoa do profesionalne zvezde. 

BRAVE CF je lider u podršci priznanju ovog sporta od strane SportsAccorda, kao i budućem priznanju mešovitih borilačkih veština kao olimpijskog sporta.

Od svog osnivanja pre osam godina, "BRAVE CF" se etablirao kao najglobalnija MMA organizacija na svetu, sa događajima u rekordnih 34 zemlje kroz 88 manifestacija. Organizacija je takođe osvojila najveći tržišni udeo u Aziji i Evropi, organizujući događaje u svim regionima oba kontinenta, i postala je vodeća sportska medijska kuća na Bliskom Istoku.

BRAVE CF trenutno prenosi vrhunske MMA borbe u preko 160 zemalja, dostižući više od 800 miliona domaćinstava širom sveta.