Vesti iz borilačkih veština

Sprema se još jedan spektakl: Džošua izlazi na revanš Duboi krajem godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 12:31
Entoni Džošua Tanjug/AP Photo
Entoni Džošua

Britanski bokser i bivši olimpijski šampion Entoni Džošua, mogao bi ponovo da ukrsti rukavice u ringu sa Danijelom Duboom, nakon što je od sugrađanina u borbi za IBF pojas izgubio meč teškim nokautom u petoj rundi pred rekordnih 98.000 gledalaca na "Vembliju" u Londonu.

Iako je posle četvrtog poraza, i to poprilično dominantnog, sve slutilo da će 34-godišnji bokser iz Votforda, okačiti rukavice o klin, engleski teškaš, izgleda, još uvek nije spreman da se oprosti od boksa, pa bi ove fanovi plemenite veštine mogli ponovo da ga vide u ringu.

 

Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP

 

 

Prema tvrdnjama poznatog promotera Edija Herna, Entoni Džošua, kome je ostao još jedan ugovoren meč u saradnji sa Saudijskom Arabijom i bogatom organizacijom "Ryad Season", prihvatio je ponudu Duboe, nakon što ga je šampion u IBF kategoriji nokautirao u prethodnoj borbi, pa bi revanš ove dvojice teškaša mogli da vidimo već krajem ili početkom godine. U zavisnosti, naravno, koliko je potrebno Džošui da napuni baterije.

Ostaje, dakle, samo pitanje da se dogovori datum i uslovi za sledeći meč i gde će da se održi, a sudeći po poseti na stadionu u Londonu i medijskoj pažnji koja je izazvala ta borba, možemo očekivati još jedan spektakl i sigurno, pune tribine.