Vesti iz borilačkih veština

Bivši šampion Belatora najzad progovorio o Mekgregoru i odloženoj "borbi decenije"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 13:50
Majkl Čendler i Džastin Gejči Guliver/AP Photo/Corey Sipkin
Majkl Čendler i Džastin Gejči

MMA borac i bivši šampion u Belator organizaciji, Majkl Čendler, govorio je prvi put nakon što je i zvanično odustao od borbe sa Konorom Megegorom, koja je prvobitno trebala da se održi tokom UFC "303" priredbe u junu.

Pošto je zbog povrede stopala koju je zaradio tokom jednog treninga, Irac prvobitno otkazao borbu, Čendler, koji se za meč sa Konorom spremao punih godinu i po dana, odlučio je da pronađe drugog protivnika, pa će se tako na UFC događaju "309" sastati sa Čarlsom Oliveirom u meču lake kategorije.

Budući da je Čendleru 38 godina i da obećanja temperamentnog Konora nisu više pouzdana, momak, koji je tokom MMA karijere sakupio 23 pobeda, uz osam poraza, okrenuo se susretu sa bivšim brazilskim šampionom i ekspertom u parteru i, prema njegovim rečima, nije ljut za "ispalu" Mekgregora.
 

Legendarni irski borac od egzibicionog boks meča sa Flojdom Mejvederom, ne može da pronađe pravi ritam u oktagonu. Iako je imao nekoliko borbi posle trogodišnje pauze od borilačkih veština, Mekregor se, izgleda, nije vratio u pravi "mode", dok mu na ruku, osim silnih alkoholisanih noći po Las Vegasu, ne idu ni brojne povrede koje je u međuvremenu zaradio posle raskalošnog života u Americi.

"Ne, neću dopustiti drugom čoveku da kontroliše moja osećanja i moj život. Proteklih godinu i po dana bilo je pravo ludilo. Svi vidite kakav život on živi, šta 'tvituje', on je medijska mašina koja ima konstantnu pažnju. Ja sam s druge strane tih čovek koji ne želi uvek da bude na naslovnicama", rekao je Čendler i dodao:

"Ne ljutim se uopšte na njega, želim mu sve najbolje. Zaslužio je svako pravo da bude u poziciji u kojoj jeste. Naša borba nije otpala, moramo završiti 'TUF 31'. U istoj smo kategoriji, a cela najava je trajala toliko dugo te bi bilo šteta da se ne dogodi ta borba", objasnio je Majkl Čendler, koji je debitovao na UFC sceni 2021. godine u spektakularnoj borbi protiv Dena Hukera iz Australije, koga je tehničkim nokautaom savladao već u prvoj rundi.