Vesti iz borilačkih veština

Alvarez odbranio titulu šampiona sveta: Meksikanac slavio jednoglasnom odlukom sudija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2024 11:55
Kanelo Alvarez proslavlja osvajanje titule šampiona sveta u boksu Tanjug/AP Photo/John Locher
Kanelo Alvarez proslavlja osvajanje titule šampiona sveta u boksu

Meksički borac, Saul Kanelo Alvarez odbranio je titulu svetskog šampiona u boksu u supersrednjoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i WBC, pošto je jutros u Las Vegasu pobedio Amerikanca Edgara Berlanda.

Alvarez je do pobede stigao jednoglasnom odlukom sudija (117:110, 118:109, 118:109) i tako stigao do 62. pobede u karijeri, a još je ostvario dva nerešena rezultata i dva poraza, dok Berlanga ima 22 pobede i jedan poraz.

 

 

Meč je održan u Las vegasu pred oko 20.000 navijača koji su uživali u vrhunskom boksu, a Alvarez je još jednom trijumfovao bez nokauta koji je poslednji put ostvario još 2021. godine.

"Meni stalno pronalaze neke mane, a ja sam još jednom pokazao svima da sam najbolji bokser na svetu. Kada se borim protiv starijih boraca od mene, onda me kritikuju, kada su mi rivali mlađi, onda je opet problem", rekao je Alvarez i dodao:

"Ali da vam iskreno kažem, mene baš briga za sve te priče. Dokazao sam da nemam premca i svi moraju da znaju da sam najbolji. Dokazao sma to više puta, a ako treba dokazaću ponovo."