Vesti iz borilačkih veština

(VIDEO) Neslavan kraj MMA karijere za Bakočevića: Pobedio Hrvata posle diskvalifikacije, pa odbio da primi pehar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 11:10
Vaso Bakočević i Filip Pejić Youtube/Printscreen
Vaso Bakočević i Filip Pejić

Jedan od najpoznatijih boraca sa naših prostora, Vaso Bakočević, odlučio je da se povuče iz MMA sveta nakon kontroverznog meča u Puli protiv domačeg takmičara - Filipa Pejića.

Meč koji je trebao da bude spektakularan kraj karijere za crnogorskog borca u MMA, ostao je u senci pravog haosa kada je Pejić nedovoljeno, "soker kikom", udario Bakočevića u glavu dok je ležao na zemlji.

Hrvat je momentalno diskvalifikovan, dok je Vaso formalno proglašen pobednikom. Međutim, u maniru pravog šampiona, borba je imala još jedan rasplet na kraju, pošto je Bakočević zatražio od sudije da se meč proglasi bez pobednika, podigavši Pejićevu ruku na kraju.

Pejić je tako, posle neviđene gluposti, ostao bez pobede u borbi koji je već bila njegova, zabeleživši deveti poraz u karijeri, dok je 44. pobeda pripisana Bakočeviću, koji je do sada sakupio i 24 poraza i remi.

Nakon "FNC" događaja u Puli, Vaso je potom rekao da se povlači iz MMA sveta i izjavio da će se od sada boriti samo golim rukama, dok pobednički pehar nije želeo da prihvati.

"Zamisli da dođem kući i kažem deci da sam pobedio, a onda pokažem ovaj snimak. Ja sam se borio dok su "soccer kickovi" bili legalni, tako i treba da bude. Filip Pejić je pobedio nokautom u prvoj rundi", rekao je Vaso nakon meča i dodao:

"Ovo je bio moj poslednji MMA meč. Samo ću da se borim golim rukama".

 

 

Sa druge strane, komentar je dao i momak iz Zagreba, koji nije krio nezadovoljstvo posle nesportskog poteza u finišu borbe.

"Ne znam šta da kažem, žalostan sam, tužan sam, došao sam u kavez, odradili smo "je*ene" pripreme, i ulica opet preovladava kod mene. I rekli smo ne smeš ga pipnuti kad je na zemlji, to je to kad se meni zacrni pred očima, ne znam zašto mahnem nogom. Nemam mržnju ni prema kome, ostavio sam to kod kuće. Dođi, pruži mu ruku. Svi se mi tučemo. Mi smo sportisti", rekao je Pejić za "Telegraf" i dodao da će zamoliti Bakočevića da razmisli o revanšu u Beogradu.